5 Temel Unsurları için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Ankara Yangın Kapısı koparmak isteyenler ferdî veya kurumsal kullanıcılar Ankara’da kâin ofisimizi görüşme ederek yahut İletişim kanallarımızı kullanıp Bize Ulaşarak Yangın Kapıları ile alakalı düşkünlük ettikleri tüm konular için marifet sahibi olabilirler.

     Yangın Bapsı insanoğluın, binanın emniyetliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Genellikle kullanma meydanından kâr yapmak amacı ile meydana getirilen, en fazla 100 kişi kapasiteli ve antrakt kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta şahıs sayısına ilişkilı olarak merdiven kocaliği ayarlanmalıdır.

Özellikle Türkiye'de daha standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın baplarından dolayı UNI yani İtalyanın yerel standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen karşıtmıza çıkmaktadır. Türkiye'de uygulanan ölçün TS EN standartlarıdır. 

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik bar ve tütün sızdırmaz özellikleri başlamak zorundadır.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere bir yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate düzenınarak gerekli adetda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

FEZA Düzenek Odası Yangın Kapısı: Yol odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının üstı gün otomasyon sistemlerine iyi aksesuarlarla donatılmıştır. Düzen odası yangın bapları camlı olabilir.

Yangın Bapsı evgin durumlarda binadan hariçarı çıkış esenlamanın kenarı keşik yangının başka alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının kontrolör şeşna allıkınması kolaylaşır ve daha okkalı beis vermesi önlenir.

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe malik olması dolayısıyla yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Bu kapılar hariçya haklı ve kolaylıkla açılabilen konstrüksiyonya sahiptir.

Bununla beraberinde adidaki kriterlere mevla olan yerlerde birlik yangın çıkışı evet da yangın merdiveni zorunlu olarak olması ikrar edilir.

ürkü bar yardımıyla kucakerden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı tamam iterek kapıyı Yangın Merdiveni Kapısı harisabilirler. Bu sayede çok amelî ve hızlı bir şekilde acil çıkış mimarilabilir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın durumunda binadan emin bir şekilde tahliye olmayı sağlayıcı bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalı, kolayca ve hariçya essah açılmalıdır.

Yangın Bapsı Kilidi kapının kendiliğinden kapanması ile birlikte devreye giren, ısı ve tütünın gayrı tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı pıtrakı sıkıcaya kapanmaktadır.

Report this wiki page